Nem tudom a sütés kinek mennyire kreatív tevékenység. Számomra mindenféleképpen az, főleg amikor egy-egy édességet kettő darab hároméves segítségével kell létrehoznom. De a Manók segítsége nem tántorít el a sütéstől, sőt. Imádunk sütni! Sütünk mindig, alkalomra, alkalom nélkül, reggelire, vagy csak úgy szórakozásból. A most bemutatott példány is tulajdonképpen szórakozásból készült. Egy régi főzős újságban találtam egy tündéri, lábakon álló báránykát! Gondoltam, ezt nekünk feltétlenül meg kell próbálnunk! És így is tettünk! Az eredmény? Finom, bárányka formájú kalács! Asztaldísznek sem utolsó!
Bárányka kalácsból |
Hozzávalók:
- 1 adag kalácstészta
- mandulaszeletek vagy porcukros tojásfehérje a "szőrnek"
- 3 db bors a szemnek és orrnak (vagy tojásfehérjéből megrajzolni az arcot)
- 5 db fogpiszkáló
- 15 cm szalag a nyakába
Elkészítés:
- A tésztából formálj 4 kis labdát a lábaknak, egy nagyobb golyót a testnek (ennek a végére farkincát is kialakíthatsz.),és a fejet a két füllel. /Természetesen a tészta mennyiségétől függően több bárány készíthető./
- Hagyd kelni a részeket! Kend meg tojással és szórd rá a mandulát!
- Süsd készre a részeket!
- Kihűlés után, fogpiszkálóval állítsd össze a barit! Ha tojásfehérjével díszíted, akkor díszítsd először a fehérjével, hagyd száradni és azt követően állítsd össze az állatot!
- Köss a nyakába masni!
Ha szükséged van a receptre, kérlek, jelezd!
/Eredeti ötlet: Blikk Nők Konyha /
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése