2013. június 28., péntek

Nyerő nyári ötletek kint és bent

Az idei nyár időjárás szempontjából tartogat meglepetéseket. Néha a forróság miatt nem lehet kimenni, máskor pedig  a szakadó eső kényszerít minket itthoni programokra. Ami nem is mindig túl egyszerű, igaz? Hiszen a Manók egy idő után megunják az itthon felhalmozott játékokat és kéne valami új. Gyurma, ragasztás, festés? Ki tudja? Csak egyszerű legyen, ötletes és lekösse őket! Persze az sem árt, ha a végeredmény szép. Na, ilyen kreatív alkotásokat gyűjtöttem most össze, forró és kevésbé forró napokra! Melyiknek fogtok neki?

1. Színes házi jégrém

Forrás: www.craftsandecorpins.com

Amit minden gyerek imád: jégkrém! Főleg ha ők készíthetik el, némi felnőtt segítséggel. A hozzávalók listája is minimális: szénsavas, citromos üdítőital és gumimaci. Tedd a gumicukrot a jégkrém formákba vagy üres joghurtos dobozokba és öntsd rá az üdítőt és mehet a fagyasztóba! Nyami! 

2. Polip fonalból
Forrás: www.celebrations.com

Biztos befutó ötlet esős délutánokra! Az alapanyagok listája ez alkalommal is meglepően rövid, igaz a szülői segítségre nagyobb szükség van, mint az első ötlenél. Mi is kell az elkészítéshez? Piros fonal, kék fonal, szempár és ragasztó. Persze ügyes kezű szülők és gyerekek sem ártanak hozzá! :)

3. Szivacskarkötő

Forrás: www.craftsforkidsblog.com

Ez az ötlet leginkább lányoknak szól, de azt hiszem egy kis ötlettel fiúk számára is jó elfoglaltság tud lenni. Ismétlem magam, de itt sem hosszú a hozzávalók felsorolása: szivacs, festék, olló és gumi. Indulhat a vizezés-festés! Talán jobb a szabadban nekiállni, amikor festés után lehet rögtön a medencébe vagy a zuhanyba rohanni!

4. Homár láb - és kézlenyomatból

Forrás: www.the
taylorhouse.com

Megint egy inkább szabadtéri, meleg napokra való kedves ötlet! Végy egy fehér lapot, fesd be a gyerkőc kezét és lábát pirosra és paccs! Amíg szárad a festmény, lehet egyet fürödni és lemosni a festéket! Aztán vissza a munkához és rajzoljátok meg a páncélt és az ollókat filccel vagy festékkel. Már csak a szemeteket kell felragasztani és kész! (piros festék, ecset, piros és fekete filc, szempár, ragasztó, papír)

5.  Ehetetlen fagyi

Forrás: www.craftsncoffee.com

Ez a legbonyolultabb alkotás az öt közül, de a leglátványosabb. Legjobb, egy esős délutánon nekiülni és ragasztani, ragasztani. Vágj fel egy neked tetsző anyagot kb. 4 x 4 cm-es négyzetekre. Vágj ki kartonból egy alapot és fehér szalagból készítsd el a tölcsér mintázatát! Majd, most jön a pepecselés, ragasztózd be az anyag négyzetek közepét és nyomd őket szorosan egymás mellé, amíg a gombóc mintáját ki nem adják.  A végeredmény magáért beszél majd!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése