2013. május 23., csütörtök

Saját kezűleg elkészíthető ceruzatartók - Top 5

Meglepődve tapasztaltam, hogy a WC papír gurigából készített ceruzatartó a blog legolvasottabb posztja. Elgondolkoztatott a dolog. Miért pont a ceruzatartó? Talán mert mindenkinek annyi papírgurigája van a szekrényben mint nekem és végre valami hasznosat és szépet alkothat belőlük? Vagy azért mert egyszerű és jól néz ki? Talán az az ok, hogy szép ajándék? Nem tudom. De összegyűjtöttem még jó néhány ötletes és könnyen, kisgyerekkel is elkészíthető ceruzatartót! Csak úgy! Kinek melyik a kedvence?


1. Csipeszből:

Forrás: www.7colorz.com

Hozzávalók: facsipesz, filc anyag, festék, mozgó szem, pompon, ragasztó

Elkészítés: 1. Fesd le a csipeszeket először sárgára, majd száradás után foltozd be őket a barna festékkel. 2. Száradás után csíptesd őket össze a képen látható módon! 3. Ragaszd fel a filcből kivágott fület és tappancsokat, valamint a szemeket és az orrot!

2. Fél csipeszekből: 


Forrás: www.pinterest.com - Elizabet Mecu

Hozzávalók: fa csipesz, festék, ragasztó, konzervdoboz vagy guriga alap

Elkészítés: 1. Fesd le a fél fa csipeszeket a kívánt színekre! 2. Ha szeretnéd, alapozd le a konzervdobozt vagy gurigát! 3. Rögzítsd ragasztóval a befestett csipeszeket!

3. Papírgurigából, személyes üzenettel:

Forrás: www.myblogcammie.blogspot.com

Hozzávalók: papírguriga, ragasztó, színes/mintás dekupázs papír, fehér karton, kicsi csipesz, madzag/szalag olló, vonalzó, lyukasztó, toll, ragasztószalag
Elkészítés:  1. Ragasztószalag és papír segítségével, zárd le a guriga alját! 2. Vágd ki a papírból a kívánt méretű csíkokat! 3. Ragaszd fel a papírcsíkokat a gurigára! 4. Ragassz a kicsi csipeszre is a mintás kartonból vagy dekortapasszal is díszítheted! 4. Kartonból vágd ki a kívánt formát az üzenetnek! 5. Lyukaszd ki és tollal dekoráld ki ill. írd rá az üzenetet! 6. Vágd ki a dekupázs papírból a kívánt mintákat és ragaszd fel a csipeszre és az üzenetre! 7. Csíptesd az üzenetet a ceruzatartóra! 8. Kösd át a madzaggal!

 4. Befőttesüveg + gomb:

Forrás: www.shelterness.com


Hozzávalók: befőttes üvegek, színes gombok, gumi/fonal, ragasztó

Elkészítés: 1. Vágj le annyit a gumiból, hogy az üveget szépen körbe érje! 2. Fűzd fel a gombokat a gumira vagy a fonalra, egyenlő távolságot tartva! 3. Ragasztóval rögzítsd a gombos gumit az üvegen!

5. Konzervdobozból, filcből varrt bagollyal

Forrás: www.jandofabrics.com


Hozzávalók: konzervdoboz vagy hálós, fém ceruzatartó, filc anyagok, gomb, ragasztó, olló/cikk-cakk olló, ceruza, tű, cérna

Elkészítés: 1. Vágd ki a bagoly részeit a filcből! 2. Állítsd össze a bagolyt! 3. Rögzítsd ragasztóval ill, pelenka és fércöltéssel! 4. Varrd fel a szemeit a gombokból! 5. Ragaszd fel a baglyot a konzervdoboz oldalára! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése